Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2020. dec 26.

Köleskrokett

írta: Petőcz Ferenc
Köleskrokett

Az egészség jegyében a magyar konyha elfeledett alapanyagából készült köretünk a karácsonyi vacsorához. Hozzávalók: szerecsendió őrölt bors só 2-3 evőkanál liszt 5 dkg krumplipehely 2 tojás 20 dkg köles 5 dl húsleves étolaj 1 vöröshagyma A…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

2020. dec 26.

Borban párolt citromos karaj édesköménnyel citromos szurokfüves burgonyával

írta: Petőcz Ferenc
Borban párolt citromos karaj édesköménnyel citromos szurokfüves burgonyával

8 adag

Évekkel ezelőtt kaptam régi kollégámtól egy görög receptes könyvet, ismer jól, tudja nagy görög imádok vagyunk és volt már pár könyvem ebben új és izgalmas receptek vannak. Így esett, hogy ezt a receptet választottuk karácsony első napjának estéjére, de szerintem ideális fogás szilveszterre, gyors…

Tovább Szólj hozzá

Görög Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta

2020. dec 26.

Lilahagyma lekvár

írta: Petőcz Ferenc
Lilahagyma lekvár

Hozzávalók: 4 nagyobb lilahagyma 6 ek cukor 1 dl olívaolaj 1,5 dl száraz testes vörösbor őrölt fahéj balzsamecet A hagymákat félholdra vágjuk, majd a felhevített olajon megpároljuk, pici sóval lehet segíteni a folyamatot, amikor kezd puhulni a hagyma hozzáadjuk a bort, a cukrot és ízlés…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

2020. dec 26.

Őrségi konfitált marha

írta: Petőcz Ferenc
Őrségi konfitált marha

Hozzávalók: 1,5 dl vörösbor 1,5 kg marhaszínhús 2 fej vöröshagyma házi füstölt szalonna só, bors kakukkfű, rozmaring A húst másfél centis darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk a hagymát karikázzuk. Előveszünk egy kenyérformát, kikenjük zsírral, majd…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak

2020. dec 20.

Fermentált gomba

írta: Petőcz Ferenc
Fermentált gomba

Az új kedvencem a fermentálás, íme egy úja receptünk. 30 dkg laskagomba plusz szárzeller ami a gomba mellé fér plusz ízlés szerint bors, rózsabors. Felöntőlé 0.5 l víz plusz benne oldva 2,5 dkg só a gombának több só kell. . Érlelés minimum 7 nap, ízlés szerint tovább. Jó lehet csiperke gombából, de…

Tovább Szólj hozzá

Tartósítunk Szabadban láttuk főztük

2020. dec 20.

Levendula likőr

írta: Petőcz Ferenc
Levendula likőr

könnyű

A nyáron kaptam a nővéremtől levendula virágot, szerencsére rengeteg volt, van. Eredetileg szörpöt terceztem és szerintem lesz is, de likőr készült belőle karácsonyra. Egyszerű finomság a jó alvás elősegítője. A receptből 1 éiter tiszta likőr lesz. Hozzávalók:  5 dkg levendula virág 4 dl…

Tovább Szólj hozzá

Tartósítunk Szabadban láttuk főztük

2020. dec 14.

Zöld dió likör

írta: Petőcz Ferenc
Zöld dió likör

A projekt június 9-én indult, de csak mostanra érett be, így előbb nem tudtam megmutatni. Nagyon finom lett, igazi karácsonyi ital. Eddig még sosem csináltam, de most már biztos, hogy minden évben készül. Íme a recept, amely sok helyen elérhető az interneten, most már is mentettük magunknak a…

Tovább Szólj hozzá

Tartósítunk Sós és édes szenvedélyek Szabadban láttuk főztük

2020. dec 11.

Lencse salátával töltött édesburgonya fűszeres fokhagymás karajjal

írta: Petőcz Ferenc
Lencse salátával töltött édesburgonya fűszeres fokhagymás karajjal

Gyors, 4 adag

Az a helyzet, hogy rengeteg 160 grammos receptet összeszedtem az elmúlt időszakban. Ezeket próbáltam valahogy keverni. Szerintem sikerült is egy újabb diétás, gyors fogást összerakni és mellesleg szerintem meg is van a szilveszteri menü egyik eleme. Hozzávalók: 40 dkg lencse…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2020. dec 04.

Nyúl bakonyi módra

írta: Petőcz Szabó András
Nyúl bakonyi módra

Mi nagyon kedveljük e nagyon finom tapsifülest, több receptet is találtok blogunkban. Most egy tipikus magyar receptet osztok meg veletek, amit a bakonyi sertésborda inspirált. A recept elkészítésénél erdei gombát használtunk, de aki fél tőlük az csiperke és laska keverékével készítse…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Húsok és halak Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása